mapa

Změna velikosti písma

Drobečková navigace

Úvodní stránka > Úřední deska > Pomoc seniorům v ohrožení

Pomoc seniorům v ohrožení



Vyvěšeno: 6. 4. 2020
Sejmuto:
 

Vážení kolegové, pracovníci v sociálních službách,

jsme registrovaný poskytovatel sociální služby tísňové péče Anděl na drátě s pověřením MPSV.

Součástí naší tísňové péče je také Linka pomoci a bezpečí. Pravidelně, ve zvoleném intervalu, voláme našim seniorům a ověřujeme, zda jsou v pořádku, užívají správně léky, zjišťujeme, jak se jim daří a jestli nepotřebují s něčím pomoci či něco zařídit.

Ve stávajícím nouzovém stavu a omezujících opatření nabízíme tuto Linku pomoci i Tísňovou péči včetně SOS zařízení   ZDARMA. Chceme tak ulehčit pracovníkům v terénu, přetíženým městským a krizovým linkám a napomoci ke zlepšení dostupnosti pomoci seniorům.

Na rozdíl od krizových a informačních  linek se senior nemusí nikam dovolávat. My mu voláme v požadované době a periodicitě sami. Senior v tom není sám. Má k dispozici asistenty, kteří mu pomohou s řešením problému, vysvětlí aktuální situaci, zprostředkují zajištění nákupů, či v běžném hovoru seniora povzbudí.

Obracíme se na Vás se zdvořilou žádostí o spolupráci při předávání informací o této bezplatné pomoci seniorům v oblasti Vaší působnosti. Číslo Linky 800 555 655 můžete umístit na vaše webové stránky, leták v příloze publikovat v městském zpravodaji a dále předat vašim pracovníkům v terénních službách.

Jsme nonstop k dispozici a společně tuto těžkou dobu překonáme.

Martina Galbová

Tísňové péče Anděl na drátě

tel. 774 705 824, email: galbova@andelnadrate.cz , www.andelnadrate.cz

 

Přílohy:


Zpět na přehled